eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Mióta zavarja Berlusconit a meztelen női kebel?

Eltakarták az Igazságot jelképező allegorikus alak fedetlen kebleit a Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök sajtótájékoztatóinak hátteréül szolgáló festménymásolaton. Az olasz lapok viktoriánus prűdséggel vádolják az eddig nem éppen erről az oldaláról ismert politikust, aki talán nem is tudott a turpisságról.

A viktoriánus hagyományokhoz hasonló prűdséggel vádolja az olasz sajtó Silvio Berlusconi miniszterelnököt.

Berlusconi a Chigi palotában tartott sajtótájékoztatói hátteréül Giovanni Battista Tiepolo egy 1743-ban készült festményét választotta, melynek címe: "Az idő felfedi az igazságot." Érdekes módon azonban a háttérdrapérián - az eredeti festménnyel ellentétben - tunika fedi az egyik női figura kebleit.

A liberális La Stampa című napilap szerint a tunika digitálisan került a festményre, mivel az eredeti festményt természetesen nem lehet megváltoztatni. Az újság úgy találgat, talán a miniszterelnök személyzete attól tartott, az újságírók figyelmét elvonta volna a Berlusconi válla fölött látható mell.

A Chigi palota személyzete úgy véli, a meztelen kebel érzékenységet sértheti, és talán sokaknak a kabinet női tagjai juthatnak róluk eszükbe. Közülük egyébként Mara Carfagna esélyegyenlőségi miniszer tévés showgirl és toplessmodell volt.

Ráadásul tavaly a miniszterelnöknek nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie feleségétől, Veronicától, amiért elragadtatott megjegyzéseket tett Carfagna szépségével kapcsolatban.

Az olasz lapok a Tiepolo-festmény letakarását ahhoz hasonlítják, amikor a Sixtus-kápolna Michelangelo-freskójának meztelen részeit takarták le hasonló módon a 16. században.

Paolo Bonaiuti, Berlusconi szóvivője közölte, a Chigi palota személyzetének női tagjai kérték a "restaurálást". A festménymásolat a májusi fotókon még manipulálatlan.

Vittorio Sgarbi művészetkritikus, aki Berlusconi korábbi kabinetjében kulturális miniszter volt, őrültségnek nevezte az akciót. Hozzátette, csak remélni tudja, hogy Berlusconi nem tudott erről.

A lefedett keblű hölgy egyébként az Igazság allegorikus alakja, és a festmény mondanivalójának fontos része az ő meztelensége. Az alak egyik kezében egy tükröt tart, ami visszatükrözi az ő meztelenségét egy másik alaknak, a Hazugságnak. Mivel a Hazugság képtelen elviselni a látványt, befogja a szemét. Most mindez kicsit más jelentést kapott.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×