eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Orbán: Azt kaptuk jutalmul, amivel fenyegettek

Orbán Viktor szerint csak úgy lehet versenyképessé tenni a gazdaságot, ha előbb a helyreállítják a felborult szociális egyensúlyt, és a társadalmat, a nemzetet teszik versenyképessé. A Fidesz elnöke Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartott előadásában beszélt erről.

Azt kaptuk jutalmul, amivel fenyegettek - jelentette ki Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen a 2004. december 5-i népszavazásra utalva. Amint felidézte, akkor a kormánypártok azzal ijesztgették a választókat, hogy ha megszavazzák a kettős állampolgárságot a határon túliaknak, a nyugdíjak értéke csökkenni, a munkanélküliség nőni fog, a gazdasági növekedés megáll, a magyar egészségügy pedig szétesik.

A magyar polgárok nem szavazták meg a kettős állampolgárságot, a kedvezőtlen hatások mégis bekövetkeztek.

A Fidesz elnöke úgy vélte, előbb a nemzetet kell versenyképessé tenni, és csak ennek következményeként lehet a gazdaság versenyképességét visszanyerni. A nemzet versenyképességének a helyreállítását pedig szerinte a szociális egyensúly helyreállításával kell kezdeni. Orbán Viktor ennek három tényezőjét vette számba: a létbiztonságot, az egészségbiztonságot, és a tudásbiztonságot.

A politikus úgy vélte: ma az emberek nem érzik, hogy biztos létalapot tudnak teremteni a családjaik számára, nem látják annak az esélyét, hogy megőrizzék egészségüket, nem érzik, hogy elérhető számukra az a tudás, amellyel munkát tudnának szerezni. Ezért először a szív nyelvén kell beszélni az emberekhez - jegyezte meg.Oda-vissza

Az MSZP szerint Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde után elvárható, hogy legalább ő maga tartsa be saját receptjét; ha valóban szociális egyensúlyt akar, ne tervezzen ezermilliárdos szociális kiadáscsökkentést és szociális megszorításokat - közölte Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető.

Lendvai Ildikó az MTI-he eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy ha Orbán Viktor valóban szociális egyensúlyt akar, ne tervezzen ezermilliárdos szociális kiadáscsökkentést és szociális megszorításokat, ne fagyassza be a reálnyugdíjat, ne akarjon a minimálbéreseknek is jutó megemelt családi pótlék helyett olyan családtámogatást, amely ismét a jobban keresőknek ad többet.

A frakcióvezető szerint, ha a Fidesz elnöke egységes magyar nemzetet akar, kezdje mindjárt az erdélyi magyarsággal. Kérjen elnézést azért, mert a helyhatósági választásokon igyekezett kettéosztani őket, többé pedig legalább Erdélybe ne exportálja itthoni megosztó politikáját.

Hanganyag: Gazda Árpád (Kolozsvár)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Az egészségtelen életmóddal összefüggő betegségek a XXI. századra nagyobb társadalmi és gazdasági problémát jelentenek, mint az összes fertőző betegség együttvéve – hívja fel a figyelmet a Magyar Életmód Orvostani Társaság, Az életmódhoz társult betegségek közé tartozik az elhízás, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a sztrók, a magas vérnyomás, a szívinfarktus, a vastagbélrák, a depresszió és a csontritkulás is.

Rejtélyes történetű képeket állít nyilvánosság elé a Virág Judit Galéria

Munkácsy Mihály nagyméretű, Randevú az ablaknál című olajfestménye, Czigány Dezső 1920 körül készült Csendélete, valamint Kondor Béla Apáca és a pap című képe is látható a Virág Judit Galéria aukciós kiállításán. A tárlatot október 14-ig lehet megtekinteni. Az InfoRádió Virág Judit galériatulajdonost kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×