eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Nincs menetrend, de egyre kevesebb lesz a brit katona Irakban

Nagy-Britannia nem állít fel "mesterséges menetrendet" Irakba vezényelt haderőinek kivonására - jelentette ki bagdadi sajtókonferenciáján Gordon Brown brit kormányfő.

Gordon Brown szombaton érkezett az iraki fővárosba, néhány nappal azután, hogy London az Irakban állomásozó brit haderők nagyobb arányú jövő évi csökkentését jelentette be.

A miniszerelnök ugyanakkor megerősítette: Nagy-Britanniának eltökélt szándéka folytatni a közép-keleti országban állomásozó egységei számának csökkentését.

Nagy-Britannia jelenleg mintegy 4000 fős kontingenst tart fenn Irakban az ország déli részén fekvő Bászra közelében. Folyamatos kivonásukat biztonsági okokból felfüggesztették, de a brit parancsnokság nemrégiben közölte, hogy a cél az egységek 2500 fősre csökkentése 2009-ig.

London, amely 46 ezer katonát mozgósított az amerikai vezetésű 2003-as invázióhoz, a mai napig Washington legfőbb szövetségese Irakban. 2003 óta 176 brit katona vesztette életét az országban, az idén ketten haltak meg. 2007-ben a brit parancsnokság átadta az iraki kormánynak a 2003-ban megszállt négy déli tartomány ellenőrzését.

Címlapról ajánljuk
Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Az egészségtelen életmóddal összefüggő betegségek a XXI. századra nagyobb társadalmi és gazdasági problémát jelentenek, mint az összes fertőző betegség együttvéve – hívja fel a figyelmet a Magyar Életmód Orvostani Társaság, Az életmódhoz társult betegségek közé tartozik az elhízás, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a sztrók, a magas vérnyomás, a szívinfarktus, a vastagbélrák, a depresszió és a csontritkulás is.

Rejtélyes történetű képeket állít nyilvánosság elé a Virág Judit Galéria

Munkácsy Mihály nagyméretű, Randevú az ablaknál című olajfestménye, Czigány Dezső 1920 körül készült Csendélete, valamint Kondor Béla Apáca és a pap című képe is látható a Virág Judit Galéria aukciós kiállításán. A tárlatot október 14-ig lehet megtekinteni. Az InfoRádió Virág Judit galériatulajdonost kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×