eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Egy brit államtitkár szerint a magas benzinárak segítik a környezetvédelmet

Úgy véli Hilary Benn, a brit környezetvédelmi minisztérium államtitkára, hogy a magas benzinárak arra kényszerítik az autósokat, hogy kevesebbet üljenek kocsiba. Így aztán a magas árak még az üvegházhatás és a globális felmelegedés elleni küzdelemben is jól jöhetnek. Az autósoknak persze nem tetszik az ötlet.

A brit környezetvédelmi minisztérium államtitkára szerint környezetvédelmi szempontból akár még jól is jöhetnek a növekvő benzinárak. Az ugyanis arra kényszeríti az embereket, hogy kevesebbet üljenek kocsiba. Ha pedig ritkábban használjuk az autónkat, akkor kevesebb üvegházhatású gázt bocsátunk ki.

Az érintett egyesületek máris kárörvendéssel vádolják az államtitkárt. Gordon Brown brit miniszterelnök a múlt héten, a G8 csúcson egyébként arra bíztatta az autósokat, hogy 2020-ig váltsanak elektronikus vagy hibrid meghajtású kocsikra.

Hilary Benn szerint a magas árak mindenkit arra ösztönözhetnek, hogy kevesebb benzint használjon. A BBC egyik műsorában a politikus úgy nyilatkozott: az autósoknak tudomásul kellene venniük a magasabb üzemanyagárakat.

Hozzátette: a jövőben az lesz az erősebb ország, aki hamarabb megszabadul a szén- és olajfüggőségtől. Ugyancsak kiállt a brit kormány üzemanyag-fogyasztási adókra vonatkozó reformtervezete mellett.

Ha harcolni szeretnénk a globális felmelegedés ellen, akkor bizony meg kell hoznunk pár kellemetlen döntést - mondta. Például úgy, hogy kisebb fogyasztású járműveket választunk, és kevesebbszer ülünk kocsiba.

Mások azonban úgy vélik, valahogy mindenkinek el kell jutnia A-ból B-be, és az utak nagyrésze nem kerülhető el. A konzervatívok szóvivője, Justine Greening szerint pedig az államtitkár abszolút nem érzi át, mivel néznek szembe a családok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×