eur:
387.24
usd:
359.11
bux:
68979.05
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

A pekingiek felvásárolták az olimpikonok lakásait

Pekingben már most eladták az olimpiai faluban az ötkarikás játékok idején a sportolók számára fenntartott lakásokat. A vevők félmillió forintos négyzetméteráron jutottak hozzá az ingatlanokhoz. Mindeközben a kínai fővárosban igyekeznek csökkenteni a környezetszennyezést és növelni a biztonságot.

Pekinget pozitív értelemben vett olimpia láz gyötri - mondta az InfoRádiónak a kínai fővárosban tartózkodó biztonságpolitikai szakértő, aki arról számolt be, hogy az autópályák mentén csak az "Egy világ - egy álom" felirattal lehet találkozni.

Nógrádi György szerint a kínai társadalom egésze olimpia lázban ég, és az emberek abból indulnak ki, hogy a pekingi olimpia sikere egyben Kína sikere is.

A szekértő néhány nappal ezelőtt érkezett az augusztusban kezdődő ötkarikás játékok színhelyére, ahol most jó minőségű a levegő. Ez nemcsak az esős időjárásnak köszönhető, hanem a kínaiak igyekezetésnek is.

Nógrádi György elmondta: Pekingben az egyik nap páros, a másik nap pedig páratlan rendszámú kocsikkal lehet majd közlekedni, és az ipar jelentős részét is kitelepítik a fővárosból.

Beszámolt arról is, hogy az olimpiai faluban az utolsó lakást is eladták, ami azt jelenti, hogy az ötkarikás játékok után pekingi lakosok fognak beköltözni a sportolóknak kialakított szállásokra.

A lakások négyzetmétere egyébként 500 ezer forintnak megfelelő jüanba került, és ez azt mutatja, hogy jelentős anyagi tartalékokkal rendelkező középréteg van Kínában.

Nógrádi György az olimpia biztonsági helyzetével kapcsolatban úgy véli: Pekingben olyan mértékű az ellenőrzés, hogy komoly terrortevékenységre nincs valós lehetőség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
EP-választás: a szlovákiaiak jobban félnek az amerikai befolyástól, mint az orosztól
tudósítónktól

EP-választás: a szlovákiaiak jobban félnek az amerikai befolyástól, mint az orosztól

Az európai parlamenti választások közeledtével a szlovákok jobban tartanak az Egyesült Államok, mint Oroszország befolyása miatt – derült ki az Ipsos ügynökségnek a Európai Digitális Média Megfigyelőközpont számára készített felméréséből. A közvélemény-kutatás szerint még ennél is többen aggódnak amiatt, hogy maga az Európai Unió lesz ráhatással az uniós voksolásra.

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×