eur:
388.06
usd:
360.23
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

A dalai láma megvédte az iszlámot

A dalai láma szerint teljességgel hibás erőszakos vallásnak bélyegezni az iszlámot. A tibetiek emigrációban élő vallási vezetője Pennsylvaniában arról is beszélt, hogy az amerikaiak túlságosan versengők, akik mindig többet akarnak.

A tibeti vallási vezető vasárnap az Egyesült Államokban lévő Pennsylvania állam egyik egyetemén beszélt arról: meg kell állítani azokat az iszlámhívőket, akik a fundamentalizmusban látják a megoldást.

Elmondta azt is: különösen fontos a muzulmánokkal való jó kapcsolat a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás óta.

Tibet száműzetésben élő vallási vezetőjét azért hívták meg az egyetemre, hogy a buddhizmusról tartson előadást.

Arra a kérdésre, hogy vajon miért van olyan sok ideges és rosszkedvű ember Amerikában, a láma azt mondta: nem ő a megfelelő ember arra, hogy válaszoljon erre, mint mondta, inkább magukat az amerikaiakat kellene megkérdezni.

Hozzátette azonban, hogy az amerikai társadalom túlságosan is versengő, amelyben az emberek mindig valami többet akarnak.

A dalai láma a jövő hónapban megrendezendő olimpiáról egyáltalán nem beszélt.

Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×