eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Azt sem tudják, hogy hagyták el a helikopterek motorját

"Elveszített" az amerikai hadsereg négy darab helikoptermotort - és azt sem tudják, hogy Afganisztánban vagy Pakisztánban. Pedig összesen 13,2 millió dolláros (2 milliárd forintos) értékről van szó.

Az amerikai hadsereg annyit tud biztosan a hiányzó helikoptermotorokról, hogy azokat bepakolta egy pakisztáni szállítmányozási cég az afganisztáni Bagramban található légibázison. "Az alkatrészek valahol a légibázis és a kikötő között eltűntek - azt azonban még nem tudjuk, hogy pontosan hol" - nyilatkozta az amerikai hadsereg szóvivője.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen helikopterek alkatrészéről van szó, hogy ne adjanak "tippeket" a bűnözőknek, illetve a tálib lázadóknak. A motorokat az észak-karolinai Fort Braggbe kellett volna szállítani, és valamikor április elején tűntek el.

A pakisztáni hadsereg is vizsgálja az ügyet, bár az amerikaiak nem léptek kapcsolatba velük - közölte Atar Abbasz vezérőrnagy, szóvivő.

A muzulmán szélsőségesek gyakran támadják meg az Afganisztánban állomásozó NATO-erők konvojait. Márciusban például majdnem negyven üzemanyagot szállító teherautót semmisítettek meg a pakisztáni határ közelében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×