eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Már a 11 éveseknek is óvszert osztanak

A jövőben nőgyógyászati klinika és szexuális felvilágosító nyílik a brit középiskolákban, hogy így vegyék elejét a tájékozatlan fiatalok korai gyermekvállalásának.

Nagy-Britanniában egyre több tini válik anyává idő előtt. Ennek oka nem az érettségükben, sokkal inkább éretlenségükben keresendő: a legtöbben úgy élnek szexuális életet, hogy nincsenek tisztában a következményekkel, vagy azzal, hogyan védekezhetnének a nem várt terhesség ellen.

A probléma olyan szintű, hogy a kormány is megoldást keres rá. Most egy középiskola döntött úgy: létrehoz egy olyan egészségügyi ellátó helyet, ahol - a szülők helyett - megadják a szükséges felvilágosítást a fiataloknak, vagy segítenek a bajbajutottakon.

A klinikákon már a 11 éves gyermekeknek is óvszert fognak osztani, vagy fogamzásgátló tablettával látják el őket, emellett terhességi tesztet is kapnak, ha kell, és megvizsgálják, nem kaptak-e el valamilyen szexuális úton terjedő betegséget.

Az iskolákhoz kapcsolódó egészségügy ellátók sarokpontjai a kormány programjának, amellyel csökkenteni akarja a tinédzserkori terhességek számát.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×