eur:
401.2
usd:
366.57
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Az RMDSZ harminc, az MPP öt polgármesteri mandátumot szerzett

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség harminc polgármesteri mandátumot, a Magyar Polgári Párt (MPP) pedig öt polgármesteri széket szerzett meg a romániai helyhatósági választások második fordulójában. A legtöbb polgármestert a szociáldemokraták adják.

A román központi választási iroda által közzétett első részleges eredményekből kiderül, hogy a voksok több mint 90 százalékos feldolgozottsága mellett az RMDSZ a második fordulóban kiosztásra váró településvezetői mandátumok 2,20 százalékát szerezte meg, az MPP pedig a 0,36 százalékát.

A két héttel ezelőtt rendezett első fordulóban elért eredményekkel együtt az RMDSZ-nek 178 polgármesteri tisztséget sikerült megnyernie, az MPP-nek pedig 11-et.

A legtöbb - 433 - településen a Szociáldemokrata Párt (PSD) polgármesterjelöltjei győztek. Második helyen végzett a Demokrata Liberális Párt (PD-L), amely 405 polgármesteri mandátumot szerzett a második fordulóban.

Címlapról ajánljuk
Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×