eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Csapatokat küldene Pakisztánba az afgán elnök

Hamid Karzai afgán elnök arra figyelmeztette a Pakisztánban tevékenykedő tálib milicistákat: csapatokat küld Pakisztánba, hogy felvegyék a harcot a felkelőkkel.

Az államfő erélyes hangvételű üzenetében leszögezte: országának joga van az önvédelemre: ha Pakisztánból fegyveresek szivárognak át Afganisztánba, és afgán állampolgárokat ölnek meg, ez feljogosítja az ázsiai ország erőit, hogy ugyanezt tegyék.

Sajtóértekezletén figyelmeztette Baitullah Mehszúdot, a Pakisztáni Tálibok Mozgalmának (TTP) vezetőjét, hogy "az afgán katonák a nyomába erednek és a házában fogják el." Karzai ugyanilyen figyelmeztetésben részesítette Omár mollát, az afganisztáni tálibok vezetőjét is.

Az afgán államfő már többször kérte a Pakisztánt és a nemzetközi katonai erőket: vegyék fel a harcot a pakisztáni milicistákkal, de eddig még sohasem helyezte kilátásba, hogy haderőt vezényel a szomszédos országba.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×