eur:
401.36
usd:
366.83
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

"Egy értelmes elnök igazi újdonság lenne a Fehér Házban"

Gore Vidal amerikai író szerint száz év kell ahhoz, hogy helyrehozzák mindazt a rosszat, amit George Bush elnök okozott az Egyesült Államoknak.

"Az elnök úgy viselkedik, mint egy igazi bűnöző, de nem volt bátorságunk ahhoz, hogy elmozdítsuk az alkotmány megsértése miatt" - fejtegette az író az El Mundo című spanyol napilap hasábjain az iraki háború kapcsán, amelyet határozottan ellenzett.

"Diktatúrában élünk. Fasiszta kormányunk van, amely kedve szerint ellenőrzi a médiát. Magunk mögött hagytuk a köztársaságot" - tette hozzá a XX. század legnagyobb amerikai esszé- és regényírói között számon tartott Gore Vidal.

Barack Obamáról, a demokrata párt elnökjelöltjéről a művész kijelentette: "Kezdetben úgy gondoltam, hogy demagóg, de intelligens, és egy értelmes elnök igazi újdonság lenne a Fehér Házban".

Barack Obamának van esélye arra, hogy a novemberi elnökválasztáson legyőzze a republikánus John McCaint - hangsúlyozta az író, aki Al Gore volt amerikai alelnök távoli unokabátyja. A 82 éves Gore Vidal a Lincoln és a Birodalom (Empire) című művek szerzője, az Egyesült Államok külpolitikájának állhatatos és radikális bírálója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×