eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Megvédte koalíciós partnerét a kormányfő

Védelmébe vette a szlovák kormányfő koalíciós partnerét, Ján Slotát, akit sokan bíráltak a magyar külügyminisztert érintő udvariatlan kijelentései miatt.

Robert Fico kormányfő azt követően nyilatkozott, hogy a belügyminisztériumban tett látogatása során értékelte a tárca kétéves tevékenységét.

Szó esett a szlovák-magyar viszonyról is, főleg a Malina Hedvig-ügy kivizsgálásáról, de a koalíciós partner Ján Slota nemrégi kijelentéseiről is. Mint ismeretes, a nemzetiek elnöke nemrégen nem éppen hízelgő módon nyilatkozott a magyar diplomácia vezetőjéről, főleg annak hajviseletéről.

Robert Fico szerint Ján Slota Göncz Kingának címzett kijelentései ugyan "nem tartoznak a politikába", a magyar külügyminiszter azonban "nem engedhet meg bármit", így azt sem, hogy Slota pártját, kormánya koalíciós partnerét, a Szlovák Nemzeti Pártot a Magyar Gárdához hasonlítsa.

A szlovák kormányfő kijelentette: "Mi nem holmi gumin rángatható ország vagyunk".

Korábban Slota kijelentéseit helytelenítette Ján Kubis kulugyminiszter, aki nyilatkozatban kért bocsánatot az udvariatlan szavakért.

A Malina-üggyel kapcsolatban a miniszterelnök elutasította, hogy annak idején politikai ügyet kreáltak a magyar nemzetiségú diáklány esetéből. Mint mondta, szinte mindenki a kormányt támadta a lány állításai kapcsán, ezért kellett a belügyminiszterrel együtt megnyilatkoznia a témában.

Fico még hozzátette, hogy szerinte 2006 szeptemberében, röviddel a Malina Hedvig-ügy kirobbanása után nyilvánvaló volt, hogy az esetet bizonyos erők arra használták fel, hogy kárt tegyenek vele a kormányában.

Mint ismeretes, a Nyitrán tanuló egyetemistát saját bevallása szerint 2006 augusztusában egy parkban megtámadták, megverték és nemzetiségét gyalázták. Nem egész egy hónap múlva Robert Fico és Robert Kaliòák sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a rendőrség az ügyet lezártnak tekinti, és a lány csak kitalálta az egészet.

Hanganyag: Protics János

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×