eur:
389.47
usd:
361.56
bux:
68408.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Budapest megelőzte Berlint és Los Angelest

Az amerikai Mercer tanácsadó társaság évről-évre felmérést készít lakhatósági szempontok alapján a világ különböző városairól. Az idei felmérésből kiderül, hogy a német városokban szívesen élnek az emberek - ezt bizonyítja az a tény, hogy az első tíz között szerepel Düsseldorf, Frankfurt és München. A MasterCard felmérése alapján Budapest megelőzte Berlint és Los Angelest.

A Mercer cég olyan személyeket kérdezett meg, akiket munkaadójuk külföldi állásba helyezett át, és így jó összehasonlítási alappal ren- delkeznek az életkörülményekről a világ különböző városaiban.

Az évente kiadott jelentésben idén is az első helyre Zürich került, majd Bécs és Genf követ- kezett. A negyedik helyen a kanadai Vancouver, az ötödiken pedig az újzélandi Auckland áll, őket szoros egymásutánban 3 német város Düsseldorf, Frankfurt és München követi.

A lista utolsó helyén Bagdad szerepel. Biztonsági szempontból viszont már nem Zürich, hanem Luxemburg vitte el a pálmát, de a harmadik helyen ezúttal is Genf szerepelt.

A MasterCard hitelkártyát forgalmazó pénzügyi társaság is felmérést tett közé. A MasterCard a bankok, a biztosítók és az értékpapirpiacok fejlettsége szempontjából osztályozta a városokat.

Az élvonalban tavaly óta nem sok változott: idén is London, New York és Tokió a listavezető. Budapest előnyösebb helyre került: ebben az évben már Budapest a 32. legfejlettebb pénzügyi központ, megelőzve Prágát, vagy Varsót, de még olyan nagyvárosokat is, mint Berlin vagy Los Angeles.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×