eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Clinton-Obama: ez a harc volt a végső?

Barack Obama nyerte az észak-karolinai, Hillary Clinton pedig az indianai demokrata előválasztást. Obama legalább 40, Hillary Clinton pedig 31 delegátust gyujtött össze a két megmérettetésben. Elemzők szerint egyik demokrata aspiránsnak sincs esélye arra, hogy a júniusig tartó előválasztási periódusban megszerezze az elnökjelöltséghez szükséges 2024 küldöttet, a döntés így valószínűleg a 795 szuperküldöttre marad.

Az Egyesült Államokban Barack Obama nyerte az észak-karolinai, Hillary Clinton pedig az indianai demokrata előválasztást.

A több delegátust adó Észak-Karolinában az illinois-i szenátor 57, a volt first lady 43 százalékot szerzett, Indiana-ban Hillary Clinton a szavazatok 51, Barack Obama pedig a voksok 49 százalékát kapta.

Az ABC televízió becslése szerint Barack Obama legalább 40, Hillary Clinton pedig 31 delegátust gyűjtött össze a két megmérettetésben.

A mostani volt a januárban kezdődött előválasztási folyamat két utolsó olyan állama, ahol a demokrata elnökjelöltek jelentős számú küldöttet gyűjthettek be a nyár végi jelöltállító konvencióra.

Korábban elemzők közölték: egyik demokrata aspiránsnak sincs esélye arra, hogy a júniusig tartó eloválasztási periódusban megszerezze az elnökjelöltséghez szükséges 2024 küldöttet, a döntés így valószínűleg a 795, úgynevezett szuperküldöttre marad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×