eur:
389.64
usd:
362.09
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bővérű zsurnaliszta a világváros élén

Iskoláit tekintve a konzervatívok között is az elitcsapatba tartozik, eddigi élete és politikai karrierje mégsem volt zökkenőmentes. Boris Johnsont, az egykori etoni diákot gyakornokként kirúgták a Timestól, házasságtörésével is botrányt kavart, pártján belül mégis ő az egyik legismertebb politikus. A hétvégén pedig a londoniak megválasztották polgármesterüknek.

Boris Johnson a munkáspárti Ken Livingstone-t váltja London élén. A 43 éves, rikító szőke hajú férfi már középiskolai tanulmányait is az angol elitképzőben, Etonban végezte, mint ahogy pártjának vezetője, David Cameron is. Egyetemre Oxfordba járt.

A politikus sosem leplezte előkelőségét. Már egyetemista korában a legelitebb klubok tagja volt, ezt pedig munkáspárti riválisai megpróbálták meglovagolni, de nem jártak sikerrel. A férfi büszke státuszára, és annak ellenére, hogy luxusautóval jár, közvetlenségével mégis meg tudta nyerni a közvéleményt.

London új vezetője pályáját a Timesnál kezdte, itt azonban nem sokáig tevékenykedett, mert kiderült róla, hogy meghamisított egy idézetet. Pályáját a Daily Telegraph című konzervatív lapnál folytatta, majd a Spectator főszerkesztője lett.

Újságírói munkája nem volt botrányoktól mentes, ugyanis többször engedett meg magának olyan viccet, amelyet az etnikai kisebbségek sértőnek éreztek.

Feleségéről, a delfines tetoválást viselő Samantháról megírták a brit lapok, hogy Scunthorphe mellett nevelkedett. Azon a birtokon, amelyet az 1500-as évek óta laknak felmenői.

Johnson a nyilvánosságra került adatok szerint egy ízben meg is csalta feleségét, ezzel sokat ártott saját politikai karrierjének, főleg, hogy először letagadta félrelépését.

Boris Johnson most azt ígéri a londoniaknak, hogy visszaszorítja a bűnözést, javítja a közlekedést, és megnöveli a zöld területek mennyiségét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×