eur:
391.09
usd:
366.14
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Alelnök lesz Condoleezza Rice?

Az amerikai külügyminiszter kedden nem cáfolta határozottan azt a híresztelést, hogy fontolgatja a republikánus alelnökjelöltséget.

Condoleezza Rice nem erősítette meg, hogy van ilyen szándéka, de nem is zárta ki. Úgy válaszolt egy újságíró erre vonatkozó kérdésére, hogy John McCain szenátor, a republikánus elnökjelöltség várományosa "rendkívüli amerikai, kiemelkedő vezető és kétségkívül nagy hazafi".

Egyes elemzők szerint a külügyminiszter lebegteti szándékát, mások szerint nem akar alelnök lenni, hiszen közölte, hogy a Bush-kormány mandátumának végén, 2009 januárjában visszautazik Kaliforniába, ahol a Stanford Egyetemen korábban rektor volt.

A Condoleezza Rice alelnökjelöltségéről szóló híresztelés márciusban kapott szárnyra, miután a külügyminiszter asszony váratlanul megjelent egy konzervatív adóellenes lobbicsoport rendezvényén. Felmerült, hogy az afro-amerikai diplomata a kulisszák mögött az alelnökjelöltséghez vezető utat egyengeti.

A külügyminiszter, aki korábban már többször kijelentette, hogy nem politizál, kedden úgy fogalmazott: "nagy várakozással tekintek a kampány és az elé, hogy választóként szavazzak".

Tavaly egy időben arról is szó esett washingtoni körökben, hogy Rice harcba szállhatna a Republikánus Párt elnökjelöltségéért, a közvélemény-kutató intézetek személyéről is rendszeresen megszondáztatták a lakosságot. Az amerikai diplomácia vezetője azonban cáfolta, hogy ezt tervezné.

Az alelnökjelöltséggel kapcsolatban kedden arra is utalt, hogy külügyminiszterként rendkívül elfoglalt, ideje sem volna egy választási kampányra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×