eur:
389.46
usd:
363.31
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb zavargások Tibetben

Ismét zavargások robbantak ki Kína tibetiek lakta délnyugati részén. Rendőrök tüzet nyitottak a tiltakozókra, egy tibeti jogvédő csoport értesülései szerint nyolc embert halt meg.

Az Új Kína hírügynökség beszámolója szerint a Tibettel határos Szecsuán tartományban, a Garzi Tibeti Autonóm Körzetben csütörtök este törtek ki zavargások; a tüntetők megtámadtak és súlyosan megsebesítettek egy helyi tisztségviselőt.

"A rendőrök kénytelenek voltak figyelmeztető lövéseket leadni, és véget vetettek az erőszaknak" - áll a kínai hírügynökségi jelentésben.
Egy londoni székhelyű jogvédő csoport az Indiában élő tibeti száműzöttektől származó értesülésre hivatkozva közölte: nyolc embert öltek meg a rendőrök.

Több száz buddhista szerzetes és hozzájuk csatlakozó helyiek azért vonultak a kormányzat épülete elé, hogy követeljék két szerzetes szabadlábra helyezését. Utóbbiaknak az volt a bűne, hogy a dalai lámáról készült fényképeket birtokoltak - közölte Matt Whitticase, a Kampány a Szabad Tibetért nevű szervezet szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×