eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália

Megállapodnak Mugabe távozásáról?

Lemondásra szólította fel Zimbabwe elnökét az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Szlovénia külügyminisztere. A BBC értesülései szerint hamarosan megállapodhat Robert Mugabe és az ellenzék a hatalom átadásáról.

A szlovén külügyminiszter, Dimitrij Rupel Brüsszelben közölte: az eddigi információk alapján Robert Mugabe elnök elvesztette a hétvégi választásokat, így - szerinte - államcsíny lenne, ha mégis a helyén maradna.

A brit BBC-nek név nélkül nyilatkozó zimbabwei ellenzéki politikusok szerint már kidolgozták a hatalom átadását előirányzó megállapodás körvonalait.

Az afrikai országban szombaton rendeztek törvényhozási és elnökválasztást, de eddig az eredményeknek csak a töredékét hozták nyilvánosságra, a zimbabwei ellenzék szerint azért, hogy manipulálják a voksok számát.

A 84 éves Robert Mugabe elnök 28 éve áll az egyre nehezebb gazdasági helyzetben lévő ország élén.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×