eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália

Hillary Clintonnak elfogyott a pénze

Nem rendezi előválasztási kampánykörútjának költségeit Hillary Clinton. Az elnökjelöltségért küzdő demokrata politikus stábja lelakott irodákat és kifizetetlen számlákat hagy maga után az amerikai történelem egyik legköltségesebb választási kampányában.

Kifizetetlen számlákat és rendetlen irodákat hagy maga utána a Clinton-stáb a demokrata politikus előválasztási kampánykörútján. Egy Iowa-i ingatlan tulajdonosa még tavaly nyáron adta bérbe irodáját, s állítása szerint a kampánycsapat távozása után szemetet, rothadó ételt, foltos szőnyegeket, illetve a falba vésett lyukakat fedezett fel a helyiségekben. A bérleti díjat csak a múlt hónapban kapta meg, s az egész összeget az ingatlan felújításra volt kénytelen fordítani.

Az eset nem egyedi, a Portsmouth-ban élő Terry Bennet is hasonló panaszokkal fordult a médiához, állítása szerint a Clinton-stáb akkora kárt okozott ingatlanában, mint egy kisebb hadsereg, azonban fizetni nem fizettek időben.

Bill Clinton egy a hétvégén napvilágot látott e-mail üzenetben úgy fogalmazott, hogy még március vége előtt pénzre van szükség a kampány folytatásához. A volt elnök kijelentette: "az ellenfeleink és a média is tüzetesen szemügyre veszi forrásainkat az esetlegesek gyenge pontok után kutatva."

A Politico.com honlap állítása szerint, ha Hillary Clinton kifizette volna a 8,7 millió dollárt kitevő kampányköltséget, illetve nem vett volna fel egy 5 millió dolláros kölcsönt, akkor körülbelül 2 millió dollárt fordíthatna a kampányára ebben a hónapban. Ezzel szemben a demokraták másik elnökjelölt apiránsa, Barak Obama 31 millió dollárt használhat az emberek meggyőzésére.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×