INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Tízmillióval több mobil-előfizető - egyetlen hónap alatt

Infostart / InfoRádió
Kínában csak februárban 9,46 millióval nőtt a mobiltelefon-előfizetők száma az előző havihoz képest - ez rekordszámú emelkedést jelent.

A pekingi információs minisztérium a készülékek és a percdíjak árának csökkenésével magyarázza a mobiltelefon-előfizetők számának rekordnagyságú emelkedését.

Kínában a hónap végére 565 millió ember használ mobilt; ez a szám januárban még 556, decemberben pedig "csak" 547 millió volt - áll a tárca közleményében.

A mobil terjedésével párhuzamosan szorul vissza a vezetékes telefont előfizetők száma; az elmúlt két hónapban 3,26 millió kínai mondta vissza előfizetését, így ma 362 millió embernek van az országban vezetékes készüléke. A csökkenés hét hónapja folyamatos.

Tavaly összesen 86,3 millió emberrel kötött előfizetői szerződést a két nagy mobilcég, egyedül a China Mobil ügyfeleinek a száma 68,2 millióval nőtt. A vállalat jelentése szerint az új előfizetők fele vidéki.

Becslések szerint 2010-re eléri a mobiltelefon előfizetők száma a hatszáz milliót - vagyis a lakosság 46 százalékának lesz ilyen készüléke.

A címlapról ajánljuk