INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Ázsiai hamisítókra csaptak le a CeBIT-en

Infostart / InfoRádió
A világ legnagyobb informatikai vásárán, a hannoveri CeBIT-en ismét rendőri beavatkozás vetett végett több ázsiai kiállító részvételének. A hatósági fellépést az váltotta ki, hogy a gyanúba került cégek plágiumokkal csábították a vevőket.

A hannoveri CeBIT-en nem először fordul elő, hogy civil ruhás rendőrök nyomulnak be a kiállítócsarnokba és a stand gyors bezárására kényszerítik valamely cég képviselőit.

Ezúttal több kínai vállalat kiküldött munkatársainak kellett pakolnia, illetve felelnie a nyomozók azon kérdéseire, hogy a kínált termékek miért hasonlítanak megszólalásig az amerikai Apple készülékeire.

Hasonló rendőri akcióra már két évvel ezelőtt is sor került az informatikai világkiállításon, azonban a jelek szerint ezek a vállalatok nem tanultak az intésből, és olyan termékekkel jelentkeztek, amelyek kétes úton szerzett technológián alapultak, erről pedig a szabadalommal rendelkező cégek is tudomást szereztek.

Az egyik érintett kínai vállalat csak annyit közölt, hogy viták vannak a technikai eljárásra vonatkozó szabadalom körül.

A közelmúltban egyre több kifogás érkezett nyugati cégek részéről amiatt, hogy Kínában termékeiket egyszerűen lemásolják, és aztán  alacsonyabb áron kínálják.

Angela Merkel kancellár tavalyi látogatása során Pekingben figyelmezette tárgyalópartnereit, hogy a Nyugat nem fogja ölbe tett kézzel tűrni az ipari kémkedést.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk