eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Iszonyatos mészárlás nyomaira bukkantak

A mexikói hatóságok 23 holttestet fedeztek fel több csoportos sírban az év eleje óta Ciudad Juarez körzetében. Feltehetően a drogmaffiák közötti leszámolások áldozatairól van szó - közölte a rendőrség.

Az amerikai határon fekvő, erőszakcselekményeiről hírhedt mexikói város egyik házának kertjében, másfél méteres mélységben hétfőn öt holttestre akadtak. A múlt héten két másik sírhelyen összesen 12 tetemet találtak.

Januárban Chihuahua állam egy másik városában, titkos temetkezési helyen hat áldozat földi maradványaira bukkantak.

Az áldozatok, akiknek kilétét eddig nem derítették fel, feltehetően valamilyen drogügy szereplői voltak, ugyanis az egyik színhelyen lévő házban 1,7 tonna vadkendert foglaltak le a rendőrök.

Az elmúlt években az amerikai drogpiac felé vezető utak feletti uralomért vetélkedő drogkartellek közötti háborúskodásoknak több ezer halálos áldozata volt.

Ciudad Juarez az azonos nevű drogkartell fellegvára - ez egyike az amerikai piacot kokainnal, kannabisszal és szintetikus drogokkal ellátó négy nagy bűnszervezetnek.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×