eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Még nem szálltak el Hillary Clinton esélyei

Kedden eldőlhet, hogy ki lesz az amerikai elnökválasztáson a demokrata párt jelöltje - mondta az InfoRádiónak Magyarics Tamás Amerika-szakértő. Most ugyanis két kisebb - Rhode Island és Vermont - mellett két népesebb államban, a déli Texasban és a közép-nyugati Ohióban tartanak előválasztásokat.

Hillary Clinton, ha veszít Ohióban és Texasban, szinte biztos, hogy nem tudja behozni ellenfele, Barack Obama előnyét a delegátusok számát tekintve - mondta az InfoRádiónak Magyarics Tamás Amerika-szakértő.

Az ELTE egyetemi docense hozzátette: elvileg folytatódhat a verseny a két elnökjelölt-aspiráns között akkor is, ha - ahogy az előrejelzések sejtetik - Ohióban Hillary Clinton, Texasban pedig Barack Obama nyer, hiszen a két államban meglehetősen bonyolultan osztják el a delegátusok számát.

Ha Barack Obama győzelme nem lesz elsöprő Texasban, előfordulhat, hogy szinte ugyanannyi - az elnökjelöltségért folyó küzdelemben döntő - delegátusi szavazatot szerez, mint ellenfele - közölte a Magyar Külügyi Intézet munkatársa.

Hillary Clintonnak akkor is marad esélye, ha csak az egyik nagy államban nyer, hiszen április 22-én Pennsylvaniában lesz az előválasztás, és az elnökjelölt aspiráns itt is sok delegátusi szavazatot zsebelhet be - fűzte hozzá Magyarics Tamás.

Az Amerika-szakértő hangsúlyozta: Hillary Clintont több szuperdelegált támogatja, mint Barack Obamát, így a politikusnak még akkor is lehet esélye, ha a konvención akár százzal kevesebb delegátusi szavazattal indul majd, mint ellenfele.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×