eur:
395.33
usd:
372.15
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

"Ha áldozatot kíván az olimpia sikere, meghozzuk"

Biztonsági okokból bezárják az olimpia idejére az egyik pekingi labdarúgó stadion környékén az éttermeket, bárokat és éjszakai klubokat. Az intézkedés komoly érvágást jelent a tulajdonosoknak, ez ugyanis a kínai főváros éjszakai életének egyik központja.

A pekingi Munkás Stadion komplexumában található mintegy hat éttermet és bárt be kell zárni az olimpia előtt több mint húsz nappal, és a létesítmények a játékok idején sem üzemelhetnek - jelentette be a stadion igazgatóhelyettese.

A Munkás Stadion igen népszerű szórakozóhely, így a kiesés nagyon komoly érvágást jelent, de az utasítás szerint csak így lehet garantálni a biztonságot - tette hozzá He Cen-hszing, aki azt is elmondta: a tulajdonosok nem kapnak a stadiontól kompenzációt, de meghosszabbítják a bérleti szerződésüket,, vagy valamilyen más módon kárpótolják majd őket az olimpia után.

Az étterem- és bártulajdonosok ugyan nem kaptak hivatalos felszólítást a kormányzattól, de tiszteletben tartják a döntést, bár "nagyon szomorúak". A legtöbb létesítmény nyitva van, bár néhányat elkezdtek felújítani.

Az egyik étterem vezetője elmondta, hogy 130 alkalmazottja van - őket szabadságra küldi erre az időre. "Ha nem jönnek vissza az olimpia után, újakat kell felvennem és betanítanom - kezdhetem az egészet elölről" - panaszkodott Cang Ju-csing, aki az éttermében már olyan hírességeket is vendégül látott, mint David Beckham, Wayne Rooney és Jackie Chan.

A tulaj ugyan nem érti, mennyiben veszélyeztetné az olimpiát, de nem hagyhatja figyelmen kívül az utasítást. Ezt hangsúlyozta a Club Mix nevű éjszakai bár vezetője is. "Minden éjszaka legalább 800 vendégünk van, és 200-nál több alkalmazott, akik csak minimálbért kapnak majd erre az időre" - mondta a csak Kuóként említett igazgató.

Egy másik étterem neve elhallgatását kérő tulajdonosát viszont egyáltalán nem izgatja a bezárás. "Ha ésszerű árat kell fizetnünk az olimpia sikeréért, készek vagyunk megtenni" - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×