INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

"Ha áldozatot kíván az olimpia sikere, meghozzuk"

Infostart / InfoRádió
Biztonsági okokból bezárják az olimpia idejére az egyik pekingi labdarúgó stadion környékén az éttermeket, bárokat és éjszakai klubokat. Az intézkedés komoly érvágást jelent a tulajdonosoknak, ez ugyanis a kínai főváros éjszakai életének egyik központja.

A pekingi Munkás Stadion komplexumában található mintegy hat éttermet és bárt be kell zárni az olimpia előtt több mint húsz nappal, és a létesítmények a játékok idején sem üzemelhetnek - jelentette be a stadion igazgatóhelyettese.

A Munkás Stadion igen népszerű szórakozóhely, így a kiesés nagyon komoly érvágást jelent, de az utasítás szerint csak így lehet garantálni a biztonságot - tette hozzá He Cen-hszing, aki azt is elmondta: a tulajdonosok nem kapnak a stadiontól kompenzációt, de meghosszabbítják a bérleti szerződésüket,, vagy valamilyen más módon kárpótolják majd őket az olimpia után.

Az étterem- és bártulajdonosok ugyan nem kaptak hivatalos felszólítást a kormányzattól, de tiszteletben tartják a döntést, bár "nagyon szomorúak". A legtöbb létesítmény nyitva van, bár néhányat elkezdtek felújítani.

Az egyik étterem vezetője elmondta, hogy 130 alkalmazottja van - őket szabadságra küldi erre az időre. "Ha nem jönnek vissza az olimpia után, újakat kell felvennem és betanítanom - kezdhetem az egészet elölről" - panaszkodott Cang Ju-csing, aki az éttermében már olyan hírességeket is vendégül látott, mint David Beckham, Wayne Rooney és Jackie Chan.

A tulaj ugyan nem érti, mennyiben veszélyeztetné az olimpiát, de nem hagyhatja figyelmen kívül az utasítást. Ezt hangsúlyozta a Club Mix nevű éjszakai bár vezetője is. "Minden éjszaka legalább 800 vendégünk van, és 200-nál több alkalmazott, akik csak minimálbért kapnak majd erre az időre" - mondta a csak Kuóként említett igazgató.

Egy másik étterem neve elhallgatását kérő tulajdonosát viszont egyáltalán nem izgatja a bezárás. "Ha ésszerű árat kell fizetnünk az olimpia sikeréért, készek vagyunk megtenni" - jelentette ki.

A címlapról ajánljuk