eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Tényleg nem kapott egyenlő műsoridőt minden jelölt"

Az Orosz Választási Bizottság vezetője elismerte, hogy a média nem biztosított egyenlő hozzáférést a hétvégi elnökválasztás jelöltjeinek. Vlagyimir Csurov ennek ellenére úgy vélte, hogy a tudósítások pártatlanok voltak. Közben Vlagyimir Putyin leköszönő elnök arra sürgette honfitársait, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a voksoláson.

Vlagyimir Csurov, az Orosz Föderáció legfelsőbb választási illetékese a BBC-nek nyilatkozva ismerte el, hogy az elnökjelöltek nem egyenlő mértékben kaptak szereplési lehetőséget a médiában. A Kremlhez húzó orosz tévéadók jobbára Dmitrij Medvegyevvel, Putyin elnök valószínű utódjával foglalkoztak. Ennek ellenére Csurov közölte: szerinte nem volt elfogult a média. Ez a probléma más országokban is jelen van - mondta.

"Nem baj, hogy nem jön az EBESZ"

Az illetékes szerint nem lehet megtiltani a médiának, hogy ne foglalkozzon a jelenleg első miniszterelnöki rangban dolgozó Medvegyev tevékenységével. Medvegyev várakozások szerint elsöprő győzelmet arat majd vasárnap.

Csurov az interjúban azt is elmondta, nem zavarja, hogy az EBESZ - mint Európa fő választási megfigyelő szerve -, nem küld képviselőket. A világ majd maga dönt arról, hogy legitim volt-e a voksolás - tette hozzá.

Csurov korábban elfogultsággal vádolta meg a külföldi megfigyelőket és azt monda: némelyek már előre megfogalmazott véleménnyel érkeznek, aminek nincs köze a valósághoz.

Putyin: Medvegyev miniszterelnöke leszek

A nyugati országokból egyedül az Európa Tanács Parlementi Közgyűlésének tagjai kísérik figyelemmel az elnökválasztást. A szervezetnek egyébként Oroszország is tagja.

Az EBESZ már korábban bejelentette, hogy bojkottálja a voksolást, mert nem sikerült megegyezni Moszkvával a delegáció méretéről és jogköréről.

Közben a leköszönő Vlagyimir Putyin pénteken szózatot intézett az orosz néphez, és arra sürgette a nézőket, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni. Putyin jelezte, hogy kész miniszterelnökként dolgozni, ha Medvegyev győz.

"Oroszország előrehaladását nem szabad megállítani, folytatni kell a pozitív változásokat" - mondta Putyin.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×