eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Harry herceg drámai vallomása: "vonzom a lövedékeket" - videó, képek

Akár rövid időn belül átvezényelhetik az Afganisztánban harcoló Harry herceget, miután kiderült, hogy a brit trónutódlási sorban harmadik királyi fenség az ázsiai országban a frontvonalban teljesít szolgálatot. A brit hadsereg vezérkara attól tart, hogy Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő fia vonzó célpont lehet az ellenséges táliboknak.

Jelenleg is fontolgatják a brit hadsereg vezetői, hogy átvezényeljék az Afganisztánban harcoló Harry herceget. A brit trónutódlási sorban harmadik 23 éves fiatalember tíz hete harcol az ázsiai országban, ám egészen csütörtökig a brit média - bár tudott ottlétéről - hallgatott az információról.

Csütörtökön azonban egy amerikai és egy német honlap is megírta, hogy Harry herceg Afganisztánban harcol a frontvonalban, ami a brit hadsereg szerint súlyos biztonsági kockázatot jelent.

A társai és önmaga által is csak "golyómágnesnek" becézett Harry ugyanis az információ kiszivárgása után az ellenséges tálibok első számú célpontjává válhat.

A herceg feladati közé tartozik a szárazföldi alakulatok légi támogatásának szervezése, illetve a járőrözés is. Cserébe a hallgatásért, a brit média lehetőséget kapott arra, hogy felvételeket készítsen az Afganisztánban szolgáló Harryről.

A BBC udvari tudósítója szerint a hadsereg vezetőinek nem csak Harry herceg biztonságát kell szem előtt tartaniuk, de a vele együtt szolgáló társaiét is. Peter Hunt úgy értesült, hogy Harry herceg elhagyja Afganisztánt - inkább hamarabb, mint később.

Hercegi szavak

Az Afganisztánba vezénylésről

"Kicsit izgalmas volt, kicsit pedig 'hú, végül megtehetem, amit azóta szeretnék, hogy beléptem a hadseregbe'."

"A Királynő közölte velem, hogy Afganisztánba vezényelnek. Így kellett lennie."

"A legtöbb barátom nem tud róla. A saját döntésem volt, és a körülöttem lévő embereké, hogy érthető okokból próbáljuk meg a lehető legnagyobb titokban tartani."

A feladatról

"Azt vártam, hogy korlátozzák a feladataimat, fogalmam sem volt, mit csinálhatok majd."

"Rengeteg mindenért felelek: a sérült srácok kimentése, víz és étel biztonságos szállítása, ami nem egyszerű, hiszen egy Chinook (helikopter - a szerk.) meglehetősen jó célpont."


Az afganisztáni életről

"A gurkák mindenkiről gondoskodnak, az étel fantasztikus - currys kecske, currys csirke..."

"Nagyszerű dolog együtt lenni egy csomó normális fickóval, meghallgatni a gondjaikat, hogy miként vélekednek a dolgokról. Nagyon jó átlagosnak lenni egyszer, ennél átlagosabb már nem is lehetnék."

"Igen, a gurkák szerint túlzás, hogy vonzom a lövedékeket, de majd megtudják, mi az igazság."

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×