eur:
388.95
usd:
361.88
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Megdöbbentő beismerés: szabadon kószál minden hetedik gyilkos

A gyilkossággal vádoltak közül minden hetediket óvadék ellenében szabadlábra helyeztek januárban Nagy-Britanniában - kényszerült elismerni a brit igazságügyi minisztérium annak a felmérésnek az eredményét, amely szerint a gyilkossággal vádolt 455 személy közül legalább 60, az emberölésért tárgyalásra váró 41 ember közül 35 volt szabadon január 31-én.

A hír különösen azért váltott ki nagy közfelháborodást, mert alig néhány hete ölte meg az anyósát Gary Weddell, akit a felesége meggyilkolásával is vádoltak, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A férfi öngyilkos lett.

Az ellenzék az óvadékpolitika felülvizsgálatát követeli Jack Straw igazságügyi minisztertől, aki a saját bevallása szerint már maga is gondolkodik a szabályok szigorításán. Hasonlóan nyilatkozott Gordon Brown kormányfő is.

Nagy-Britanniában teljesen tele vannak a börtönök. A legfrissebb statisztikák szerint az angliai és walesi büntetés-végrehajtási intézményekben rekordszámú: 81.681 ember ül, és több tucatnyit helyeztek már el a bírósági és rendőrségi fogdákban is.

A Koronabíróságok előtti tárgyalásukra várók több mint kétharmada óvadék ellenében szabadlábon védekezik - derül ki az igazságügyi minisztérium statisztikáiból. Ez az arány azonban 85 százalékos az emberölések esetében. Összehasonlító adat nem áll rendelkezésre, így nem tudni, hogy ez az arány kiugróan magas-e.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×