eur:
389.73
usd:
361.95
bux:
68469.82
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Már szobra van, pedig még meg se választották

Elkészült a szentpétervári Panoptikumban Dmitrij Medvegyev viaszszobra, mivel Oroszországban mindenki biztos abban, hogy ő követheti az elnöki poszton Vlagyimir Putyint a március 2-i választásokat követően.

A szentpétervári Panoptikumban már ki is állították az elnökjelöltet ábrázoló viaszfigurát, méghozzá Vlagyimir Putyin és Anatolij Szobcsak legendás szentpétervári polgármester társaságában - utóbbi stábjának mind a jelenlegi elnök, mind Dmitrij Medvegyev tagja volt.

Egy ilyen viaszfigura elkészítése majd fél évet vesz igénybe, mert előbb agyagból formálják meg, aztán gipszbe öntik, és csak erről készülhet el a viaszfigura. A múzeum óvatos volt: először hozzákezdtek minden számításba jövő utódhoz, és akkor választották ki Dmitrij Medvegyevet, amikor Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy őt támogatja.

A három előkelőség igen népszerű a múzeum látogatóinak körében, folyton fényképezkednek velük. Mi több, a viaszfigurákat házhoz lehet hívni bármilyen rendezvényre. Egy ilyen vizit jutányos áron megrendelhető, bár a szerelés, csomagolás és szállítás költsége végül tetemes összeget tehet ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×