eur:
389.73
usd:
362.12
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyar szálai is lehetnek a 11 milliárdos szlovákiai kokainfogásnak

Valószínű, hogy magyarországi szálai is vannak annak hatalmas szlovákiai drogfogásnak, melyről szerdán tájékoztatott a pozsonyi rendőrség. Dunaszerdahelyen az egyik vámraktárban csaknem 164 kg kokaint foglaltak le.

Az önálló Szlovákia történetében eddig még soha nem sikerült olyan nagy mennyiségú kokaint lefoglalni, mint az elmúlt napokban.

Az országos rendőrfőkapitány első helyettese, Michal Kopcsik rendkívüli sajtóértekezleten jelentette be, hogy az egyik Dunaszerdahely melletti vámraktárban két konténerben összesen 163,8 kilogramm kokaint találtak. A kábítószer borosüvegekben volt feloldva.

A szállítmány Argentínából érkezett a hamburgi kikötőn keresztül az egyik szlovákiai szállitmányozási cég megrendelésére. A lefoglalt mennyiségből 540 ezer adag kábítószert lehetett volna előállítani, ennek piaci értéke meghaladja az 1,6 milliárd koronát, ami közel 11 milliárd forintnak felel meg.

A rendőrség szinte biztosra veszi, hogy a hatalmas drogmennyiséget nem a szlovák piacra szánták, hanem továbbszállításra várt valamelyik nyugat-európai államba.

A szlovák rendőri vezetők büszkén hangsúlyozták, hogy a drogfogás saját akciójuk volt, tehát nem külföldi sugallatra cselekedtek. Eddig egyetlen gyanúsítottat sem tartóztattak le, a vizsgálatot kábítószer csempészés ügyében folytatják.

Úgy tudni, a szállítmány címzettje egy lévai székhelyű szállítmányozási cég volt, az egyik kereskedelmi televízió értesülése szerint a cég tulajdonosai magyarországi állampolgárok. A rendőrség az értesülést nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A nyomozás akár hónapokig is eltarthat.

A lefoglalt szállítmányt a rendőrség speciális alakulata őrzi egy titkos helyen, mindaddig amig nem születik végső döntés a kábítószer megsemmisítéséről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×