eur:
389.15
usd:
363.62
bux:
68165.89
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sanyarú gyereksors: házi feladatot kell írni, játékra meg nem jut idő

Minden eddiginél keményebben kell tanulniuk a gyerekeknek, ennek hatása azonban alig látszik.Több tanulás, egyre kevesebb játék és sport; ez a diákok sorsa - derül ki a Cambridge Egyetem kutatásából.

Az angol szülők is egyre többet követelnek csemetéiktől: komolyan odafigyelnek arra, hogy a gyerekek elkészítsék házi feladatukat, azok pedig, akik túl sokat dolgoznak, napközibe adják a kicsiket, hogy ott tanárok felügyeletével tanuljanak.

Az iskolákban is egyre kevesebb lehetőség van a játékra, a legfontosabb cél az, hogy teljesítsék tantervet, ennek ellenére - mutatta ki a Cambridge Egyetem kutatása - a diákok nem tudnak többet, mint a korábbi generációk.

Az egyetem egy korábbi kutatásából már kiderült, hogy a tesztrendszer bevezetésétől nem javultak a gyerekek eredményei; olvasási képességeik olyanok, mint az 1950-es években iskolába jártaknak. Nem hozott sikert az iskolák versenyeztetése sem.

A brit kormány mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy sikeresebbé tegye a közoktatást, a szakértők azonban úgy vélik, hogy az újabb és újabb módszerek, irányelvek bevezetése miatt csak még nagyobb a nyomás a szülőkön és a csemetéken.

A hivatalos irányelvek szerint az 5-7 éves gyerekeknek egy héten egy órán keresztül kellene házi feladattal foglalkozniuk, a 8-9 éveseknek 90 percet, míg a 10-11 esztendősöknek naponta 30-at.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×