eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ahol megtalálták a dugók ellenszerét

Az indonéz főváros tehetős üzletembereinek körében egyre népszerűbb a helikopteres légi taxi, amellyel elkerülhetik az ácsorgást a dugóban.

A helikoptereket kezdetben csak a Lippo Group vállalat vezetői használták, ám felismerték, hogy az idő más üzletembereknek is drága, így óránként 1.400 dollár fejében ők is igénybe vehetik a szolgáltatást.

A tipikus út nem tart egy óráig, a Bell 407-es forgószárnyason Jakarta központjából hét perc alatt el lehet jutni a nemzetközi repülőtérre, 300 dollárért (mintegy 50 ezer forint).

A Lippo Group leányvállalata, az Air Pacific Utama Helimuzinnek keresztelte el a szolgáltatást, ezzel is az exkluzív jelleget erősítve.

Nem az indonéz menedzserek különlegesen türelmetlenek, hogy mostanra besokalltak.

A jakartai agglomerációban mintegy 14 millió ember él, és az utóbbi években rengeteg motorbiciklit és autót helyeztek forgalomba; az esős évszak áradásai pedig tovább rontanak az amúgy is katasztrofális közlekedési állapotokon.

Fauzi Bowo, a főváros új kormányzója fogadkozik, hogy új buszsávok kialakításával, egysínű vasút és metró építésével, valamint az árvízi védművek megerősítésével javítanak a helyzeten.

Ám ez még a legjobb esetben is sok évet vesz majd igénybe, hiszen - ahogy a Reuters rámutat - ezekre a fejlesztésekre hatalmas összegeket kell költeni, Indonézia pedig meglehetősen szegény ország, és nagyon jelentős a korrupció.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×