eur:
388.96
usd:
363.6
bux:
68179.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Zacskómentes országot ígér a miniszterelnök

Eltűnnek a nylontáskák a bevásárlóközpontokból - ígérte Nagy-Britannia miniszterelnöke a WWF környezetvédelmi konferenciáján. A 60 millió lakosú szigetországban ugyanis egy év alatt minden ember több száz zacskót visz haza, majd dob ki a kukába.

Nagy-Britanniában az üzletek csaknem 13 milliárd műanyagból készült táskát adnak át évente a vásárlóknak, ami azt jelenti, hogy minden polgár csaknem 220 darabot kap egy év alatt. Ezek legtöbbje egyszeri használat után a szeméttelepeken végzi.

Bár a zacskók a háztartási hulladéknak csak egy kis részét teszik ki, mégis sokan felesleges környezetszennyezésnek tartják, hiszen a műanyag termékek igen lassan bomlanak le.

Gordon Brown, ha tehetné, kitiltaná a szigetországból az egyszer használatos nylonzacskókat, mint ahogy a silány minőségű papírból készült változatokat is.

A brit miniszterelnök hivatalba lépése óta első ízben beszélt a környezeti problémákról valamint a klímaváltozás káros hatásairól, a WWF környezetvédelmi szervezet egyik rendezvényén.

A kormányfő közölte: az üzletláncok már ígéretet tettek arra, hogy jövőre csaknem 25 százalékkal csökkentik az általuk kibocsátott, környezetromboló nylonzacskók mennyiségét.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×