eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A kormányfő félelmei: "A terroristák bárhol, bármikor lecsaphatnak"

Hamarosan bejelenti a brit miniszterelnök, hogy milyen biztonsági tervek készülnek a közterületek, valamint forgalmas épületek és csomópontok védelmére, miután két vizsgálat is foglalkozott a kérdéssel. Gordon Brown már figyelmeztetett: a terroristák bárhol lecsaphatnak.

A terroristák bárhol és bárhonnan támadást intézhetnek a szigetországban - közölte a brit kormányfő.

Gordon Brown a The Sun című brit bulvárlapban kifejtette: a terroristák újabb és újabb eszközöket alkalmaznak, hogy embereket öljenek, ezért újabb módszerekkel kell felvenni a harcot velük, hogy szavatolni lehessen a biztonságot.

A brit miniszterelnök azt követően beszélt erről, hogy megkapott két jelentést, amelyek az ország biztonságának mértékét elemezték.

A brit kormány nemzetbiztonsági szakminisztere, Lord Alan West készítette el azt a jelentést, amelyben azt elemzi, miként lehetne erősíteni a sok embert vonzó területek és épületek, például a sportesemények, a bevásárlóközpontok, továbbá a tömegközlekedési eszközök és csomópontok védelmét. A brit királyi haditengerészet volt főparancsnokát a nyáron meghiúsított glasgow-i és londoni merényletek után bízták meg a vizsgálat elkészítésével.

A jelentésben a tárcavezető megnevezi azokat a területeket, amelyek esetében mindenképp fokozni kell a védelmi szintet. A biztonsági intézkedések ugyanakkor nem zavarhatják meg az emberek mindennapi életét.

Lord West felhívja a figyelmet, hogy az új épületek tervezésénél a terrorellenes sajátosságokat is figyelembe kell venni.

A jelentést annak nemzetbiztonsági jelentősége miatt teljes egészében nem hozzák nyilvánosságra, de a legfontosabb megállapításokat szerdán ismertetik Nagy-Britanniában.

Egy másik kormánytanulmány azt vizsgálta, szigorítani kell-e, és ha igen, milyen módszerekkel Nagy-Britannia határvédelmét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×