eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Botrány: illegális bevándorlók védték a miniszterelnököt

Csaknem ötezer illegális bevándorlót foglalkoztat biztonsági őrként a brit kormány, közülük sokan igen kényes épületeket is őriznek. Vannak, akik repülőtereket védnek, de akadt olyan is, aki a miniszterelnök közvetlen közelébe kerülhetett, holott az országban sem tartózkodhatott volna.

Egy friss felmérés szerint Nagy-Britanniában csaknem ötezer olyan bevándorló dolgozik a kormánynak a biztonsági területen, aki az országban sem tartózkodhatna, mégis igen fontos létesítmények vagy személyek védelmében vesz részt.

Nemrég a Gordon Brown miniszterelnök autóját védő személyzet átvizsgálásakor derült ki, hogy egyiküknek még tartózkodási engedélye sincs.

A munkára toborzó Ipari Biztonsági Hatóság elhárította magáról a felelősséget, mondván: nem az ő dolguk ellenőrizni, hogy a munkakeresőknek vajon jogukban áll-e az országban tartózkodni. Mindössze a jelentkezők büntetlen előéletére kérdeznek rá.

Amióta fény derült az esetre, a brit kormány egy átfogó vizsgálatot kért a különösen védett objektumok és személyek védelmét végzőkről, ekkor derült ki, hogy hasonló munkára az elmúlt három évben csaknem ötezer illegális bevándorlót vettek fel.

A brit belügyminisztériumról már nem először keveredik hasonló botrányba, tavaly kiderült, hogy a minisztérium takarítói feketén látták el munkájukat.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×