eur:
388.63
usd:
370.74
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Az UFO-k dönthetik el az amerikai elnökválasztást?

Úgy tűnik, az Egyesült Államokban az elnökválasztási kampány hevében sokakat nem az iraki kérdés vagy a korrupciós ügyek érdekelnek a leginkább. Vannak, akik számára a legfontosabb kérdés a 2008-as voksolás előtt, hogy a jelöltek vajon hisznek-e az UFO-k létezésében és a kormány vajon milyen összeesküvést sző létezésük elleplezésére.

Az UFO-kérdés sokakat érdekel a tengerentúlon. Ezt a politikusok is felismerték, a lerághatatlan téma ugyanis ismét előkerült a kampány során.

Az egyik elnökjelöltségre pályázó demokrata, Dennis Kucinich például egy televíziós műsorban beszélt arról, mennyire rajong a földönkívüliekért, sőt, elárulta azt is, hogy látott már azonosítatlan repülő objektumokat. Szerinte az Egyesült Államokban több ember látott már UFO-t, mit ahány támogatója George Bush-nak van.

A riporter beszámoltatta a háromszög alakú azonosítatlan járművel való találkozásáról, ami Washington államban történt.

A politikus arról is viccelődött, hogy felvetődött benn a gondolat: kampányindítóját az új-mexikói Rosswellben kezdi el, azon a helyen, ahol sokak hite szerint 1947-ben lezuhant egy repülő csészealj.

A nyilatkozat után Bill Richardson új-mexikói demokrata kormányzó felszólította a kormányt, hogy hozzon nyilvánosságra minden információt a roswelli esetről.

A poros délnyugati kisvárosba, amely a semmi közepén áll, rendszeresen érkeznek a zarándokok az egész országból, hogy megcsodálják az ott kialakított UFO központot. Az oda látogatók körében hatalmas sikert arattak a nyilatkozatok, egytől egyig üdvözlik a két politikus kijelentését.

Mindezzel sokakat megnyertek

Egyikük, egy nyugdíjas villanyszerelő azt mondta: Dennis Kucinich olyan dolgokról beszélt, amelyekben ő is hisz.

A férfi több mint 10 ezer kilométert tett meg, hogy megtekinthesse a látogatóközpontot. És nem ő az egyetlen, aki üdvözölné, ha a kormány elismerné a földönkívüliek létezését.

Mások természetesen nevetségesnek tartják, ahogy egyes politikai vezetők a kampány hevében az UFO-témával állnak elő.

Pedig nem a jelenlegi az első eset, amikor vezető amerikai politikusok előhozakodnak a kérdéssel.

Ronald Reagen például többször is elmondta: életében kétszer látott azonosítatlan repülő objektumot. Egyszer még Hollywoodba menet az autójából vette észre, egyszer pedig már Kalifornia kormányzójaként észlelt ilyen jelenséget.

Jimmy Carter volt elnök is beszámolt egy riportban arról, hogy Georgia kormányzójaként hasonló élményben volt része.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×