eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Játszva is lehet segíteni az éhezőkön

Ötvenezer éhező számára elegendő rizst "adományoztak" egy internetes játék résztvevői. Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) által indított játékon minden helyes válasszal rizst lehet nyerni a rászorulók számára.

A FreeRice (Ingyen rizs) nevű játékban a résztvevők a szókincsüket tesztelhetik, és közben jótékonykodnak is; minden helyes válasszal ugyanis annyi pénzt adományoznak, amellyel fél deka rizst lehet vásárolni.

A pénzt honlapon hirdető cégek állják, a rizst a WFP vásárolja meg és osztja szét a rászorulók között.

A játék október elején kezdődött, és máris 65 tonna rizst "játszottak össze" - ez pedig 50 ezer ember egy napi ellátására elegendő - jelentette be a WFP.

A Világélelmezési Program vezetője, Josette Sheeran szerint a játék bebizonyította, hogy a világhálót milyen remekül lehet használni arra is, hogy felhívják az emberek figyelmét az éhezésre, amely a világ egyik legsúlyosabb problémája.

Az emberek érzékenységét bizonyítja, hogy a WFP-nek hirdetnie sem kellett a játékot, a bloggerek és az olyan népszerű internetes portálok, mint például a Facebook és a YouTube segítségével magától elterjedt a híre.

A játékot az internetes adománygyűjtés egyik úttörője, John Breen találta ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×