eur:
388.89
usd:
371.34
bux:
55649.46
2023. október 3. kedd Helga

Hatalmas tűz pusztít Londonban

Hatalmas tűz ütött ki a brit főváros keleti részén egy régi buszgarázsban, a londoni olimpiai stadion építései területén. A tűzoltók és a rendőrség a helyszínre vonult, amely csupán pár kilométerre található a Canary Wharf üzleti negyedtől.

Hatalmas tűz pusztít London keleti részén, Stratfordban, alig pár kilométerre a Canary Wharf üzleti negyedtől.

A helyszínre érkezett rendőrök és tűzoltók szerint a tűz a 2012-es londoni olimpiai stadion építési területén ütött ki egy használaton kívüli buszgarázsban.

Hetvenöt tűzoltó tizenöt járművel sietett a helyszínre. Az eddigi adatok szerint senki sem sérült meg a tűzben.

A tűz magyar idő szerint negyed kettőkor ütött ki.

"Egyelőre túl korai lenne a tűz okairól beszélni" - mondta a tűzoltók szóvivője.

Arra a kérdésre, hogy terrortámadásról lehet-e szó, a rendőrség egyik szóvivője csak annyit felelt, hogy egyelőre korai lenne találgatni.

A sűrű füst miatt le kellett zárni a Dalston és Stratford közti vasútvonalat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×