eur:
388.89
usd:
371.34
bux:
55649.46
2023. október 3. kedd Helga

Betelt a pohár: csótány mászott a műtőasztalon

Ausztráliában parlamenti vizsgálat kezdődött annak kiderítésére, hogy milyen felelősség terheli az egyik sydney-i kórház, a Royal North Shore Hospial (RNSH) vezetőségét az intézmény tapasztalt rendellenességek miatt.

A kórház egyik korábbi vezetőorvosa szerint az intézményben elképesztő dolgok történtek, és az ezzel kapcsolatos panaszait a menedzsment figyelmen kívül hagyta.

Dr. Jeffery Sleye Hughes beadványa kilenc különböző incidenst sorol fel, köztük olyanokat, amikor hazudtak a pácienseknek a műtétük elhalasztásának okáról, illetve nem megfelelő műszereket alkalmaztak az operációk során.

Megtörtént az is, hogy az orvosnak a műtét közben kellett agyoncsapnia csótányokat a műtőasztalon. Előfordult az is, hogy nagynyomású tömlők robbantak szét használat közben, megsebezve a személyzetet.

A műtőasztal kettétört egy beteg alatt, akit éppen altattak. A gerincsérülést csak azért kerülhette el a páciens, mert az altatóorvosnak sikerült elkapnia az asztal felső részét - tette hozzá az orvos.

Reba Meagher egészségügyi miniszter elfogadhatatlannak nevezte a csótányos esetet.

Hozzátette: az új vezetés - válaszolva az egészségügyi személyzet aggodalmaira - elrendelte a kórház teljes kitakarítását.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×