eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem akar amerikai elnök lenni a multimilliárdos

Bár felkérték, mégsem indul az amerikai elnökválasztáson a milliárdos üzletember, Donald Trump. A Forbes szerint közel 3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező építési vállalkozót a Függetlenség Párt kérte fel elnökjelöltnek, ám ő nemet mondott.

Nem indul a jövő évi amerikai elnökválasztáson a milliárdos üzletember Donald Trump. A Forbes üzleti magazin szerint közel 3 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedő ingatlancsászárt a Függetlenségi Párt kérte fel elnökjelöltnek, ám a vállalkozó némi gondolkodás után visszautasította az ajánlatot.

"A Függetlenségi Párt keresett meg, de végül nemet mondtam nekik, mert élvezem a jelenlegi munkám. Semmi értelme nem lenne most indulni" - mondta Larry King beszélgetős műsorában Donald Trump, akinek egyéb indokai is voltak.

"Rudy Giuliani és Hillary Clinton személyében nagyon jó jelöltek vannak mindkét oldalon. Ezt azért is állíthatom, mert mindkettejüket ismerem. Két nagyon különböző ember, de szerintem mindketten jó elnökök lennének" - érvelt a milliárdos üzletember.

Donald Trump legutóbb akkor került be a lapokba, amikor idén márciusban kiderült, hogy tízezer dollárt (1,8 millió forintot) adott Arnold Schwarzeneggernek kampányadóssága törlesztésére.

Kalifornia republikánus kormányzója tagadta, hogy a segítséget azért kapta volna, mert szerepelt a milliárdos tévéshow-jában.

Donald Trump egyébként most adott először pénzt Schwarzeneggernek, akit egyik legjobb barátjaként mutatott be a show szereplőinek, akik a műsorban azért vetélkedtek, hogy a milliárdos alkalmazza őket.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×