eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az elhízott és lusta gyermekek generációja

Egy Nagy-Britanniában készült felmérés szerint a 11 éves gyermekek kevesebb mint 3 százaléka végez elegendő testmozgást. A kislányok körében különösen aggasztó a mozgáshiány.

Egy több mint 5500 gyermek bevonásával készült felmérés szerint minden 250 kislányból egyetlen egy mozog annyit, amennyi elegendő az egészsége megőrzéséhez. A fiúknál ez minden huszadik gyermekről mondható el.

Pedig a gyermekeknek nem kellene megerőltető edzésekre járniuk, mindössze több időt kellene eltölteni a játszótereken. Ebben a körben elegendő lenne napi egy órát intenzív mozgás.

De a kicsik e helyett gyakran a televízió vagy a számítógép előtt ülnek. Ezzel pedig a szigetországban csaknem 700 ezer gyermek egészsége kerülhet veszélybe, hiszen a kislányoknak csak 0,4 százaléka, a fiúknak pedig mindössze 5 százaléka mozog eleget.

Az orvosok figyelmeztetnek, hogy a mostani, elhízott és lusta gyermekek generációja a jelen állás szerint rövidebb életet élnek majd, mint szüleik. Ezzel az első olyan nemzedék lesznek, akiknek sikerül alulmúlniuk az előttük lévő generáció élettartamát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 13:01
×
×
×
×