eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

"Megelőző őrizetbe" vették, majd kitoloncolták a hazatérő volt kormányfőt

Korrupciós vádak alapján őrizetbe vették hétfőn az iszlámábádi repülőtéren Navaz Sarif volt pakisztáni kormányfőt, aki hét évi száműzetés után tért haza. A politikust nem sokkal ezt követően ki is toloncolták Szaúd-Arábiába.

"Megelőző őrizetbe" vették Navaz Sarif volt pakisztáni kormányfőt közvetlenül azután, hogy repülőgépe leszállt az iszlámábádi repülőtéren és a rendőrséggel és a bevándorlási hivatallal "lezajlottak a formaságok".

Nem sokkal később a helyi média azt jelentette kormányzati tisztviselőkre hivatkozva, hogy Navaz Sarifot kitoloncolták Szaúd-Arábiába.

A Pervez Musharraf jelenlegi kormányfő által 1999-ben katonai puccsal megbuktatott politikus még a hazafelé tartó repülőtér fedélzetén azt nyilatkozta a BBC vele utazó tudósítójának: azért tér vissza, hogy segítsen helyreállítani a törvényes rendet.

"A demokrácia néz szembe a diktatúrával" - jelentette ki Navaz Sarif, hozzátéve: a jelenlegi elnök ellenjelöltjeként akar indulni a választásokon.

Navaz Sarif érkezése előtt és repülőtéri tartózkodása közben hívei összecsaptak a rendőrséggel, és ennek során lövések is eldördültek, legkevesebb három tüntető és két rendőr megsebesült.

A pakisztáni Legfelsőbb Bíróság még a múlt héten közölte, hogy Navaz Sarifnak joga van hazatérni.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×