eur:
394.49
usd:
354.34
bux:
72759.17
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Már ősszel választhatnak a lengyelek

Lengyelországban legkésőbb novemberig megrendezik az előre hozott választásokat - jelentette be a kormányfő. Jaroslaw Kaczynski úgy fogalmazott: akár már október 21-én megtartható a voksolás.

A lengyel kormányfő vezette Jog és Igazságosság párt, a vezető koalíciós erő elnöksége úgy vélte: a lehető leghamarabb ki kell írni a választást.

Korábban a koalícióban résztvevő Lengyel Családok Ligájának elnöke közölte: a miniszterelnök arról tájékoztatta, hogy felbontja a koalíciót és meneszti a liga minisztereit.

Lengyelországban az utóbbi időben folyamatosak voltak a politikai botrányok; a koalíción belül akkor vált élessé a vita, amikor a kormányfő egy hónappal ezelőtt - bizonyítékok bemutatása nélkül - korrupcióval vádolta meg, majd menesztette Andrzej Lepper mezőgazdasági minisztert, miniszterelnök-helyettest, a populista Önvédelem párt vezetőjét.

Címlapról ajánljuk

Már áll a mobilgát Szentendrén, ahol pénteken 7 és fél méternél tetőzhet a Duna

A hét elején 300 ezer homokzsák érkezett a Pest vármegyei városba, ahol önkéntesek jelentkezését várják a szükséges árvízvédelmi munkák elvégzésére. Hétszáz centiméter feletti vízállás esetén több utca is víz alá kerülhet Szentendrén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×