eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Újabb, ezúttal nem meglepő fordulat Malina Hedvig ügyében

A nyitrai kerületi ügyészség elutasította Malina Hedvig panaszát, amelyben az ellene hamis eskü és vallomástétel miatt emelt vád ellen tiltakozott.

Az ügyészség nem fogadta el a lány védőügyvédjének Roman Kvasnicának a panaszát sem, aki azt kifogásolta, hogy ügyfelét tavaly szeptemberben hamis indokkal csalták be a rendőrségre, ahol órákon át faggatták és előzetes letartóztatással fenyegették meg, végül vádindítvány is készült ellene.

Malina Hedviget, állítása szerint, tavaly augusztusban két bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt az utcán. A rendőrség szerint az ügyet a lány csak kitalálta, így kihallgatása során megtévesztette a nyomozó hatóságokat.

Mivel vallomását esküvel is megerősítette, a hatóságok megtévesztéséről és a hamis tanúzásról szóló ügyészi indítvány alapján a bíróság akár öt év szabadságvesztésre is ítélheti.

A nyitrai ügyészség szóvivője szerint a lány panaszát azért utasitották el, mert a vádlott nem tudott felsoroltatni olyan újabb érveket vagy tényeket, amelyek cáfolnák, hogy a támadást illetően hazudott vagy félrevezette a hatóságot.

Az ügyészségi döntés ellen nem lehet fellebezni, ami annyit jelent, hoggy a diáklány ellen folytatódik az eljárás hamis tanúzás miatt.

Malina Hedvig azonban vádlottként nem hajlandó vallomást tenni a nyitrai nyomzók előtt, a rendőrség viszont nem szándékozik kihallgatni azokat a tanúkat akik esetleg igazolhatnák a lány igazát.

Roman Kvasnica, a nyitrai egyetemista ügyvédje a TA3 hírtelevíziónak elmondta: számítottak az ügyészség eme döntésére, de egyelőre nem kapták meg a hivatalos értesítést panaszuk elutasításáról.

Az ügyvéd elmondta: egyelőre nem tudja, mit lépnek az ügyben, mert törvényes lehetőségeik korlátozottak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×