eur:
386.9
usd:
355.97
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

"Nyilvántartja" a nem korrekt újságírókat a cseh miniszterelnök

"Nyilvántartja" a róla nem korrektül író újságírókat Mirek Topolánek cseh miniszterelnök.

"Nagyon érzékeny vagyok az újságírókra, érzékenyebb, mint bármikor korábban. Holott éveken keresztül nyitott, egyenes, sőt barátságos voltam velük szemben. Ha azonban valaki gáncsoskodik, disznóságokat csinál, és nem viselkedik korrektül, akkor fekete pontot teszek a neve mellé. Sajnos, egyre kisebb azon újságírók száma, akinek nevénél nincsen fekete pont" - jelentette ki Topolánek a Mladá Fronta Dnes hétvégi magazinjának adott interjúban.

Az 51 éves politikus, akinek zavaros magánélete és durva kijelentései immár egy éve a cseh média gyakori és kedvenc témája, a napokban került újra a sajtó érdeklődésének a középpontjában, miután egy interjúban arra az érvelésre, hogy a közvéleménynek joga van megismerni vezető politikusok magánéletét, tömören azt válaszolta: "A közvélemény le van sz...va."

Topolánek most azt állítja, hogy ez a mondat az interjú befejezése utáni magánbeszélgetésben hangzott el, s így a Reflex című hetilap szerkesztője annak közlésével megsértette az etikai szabályokat.

"A média faragatlan fickót csinált belőlem"

Topolánek pártja, a jobboldali Polgári Demokratikus Párt tavaly júniusban megnyerte a parlamenti választásokat. A választás után néhány nappal derült ki, hogy Topolánek intim viszonyt ápol pártja egyik vezetőjével és a képviselőház alelnökével, a 36 éves Lucie Talmanovával.

Topolánek ezután elhagyta feleségét és három gyermekét, s Talmanovához költözött, aki nemrégiben fiút szült neki. Bár a politikus szeretne elválni, felesége ebbe nem hajlandó beleegyezni. A média állandó érdeklődését a szerelmi háromszög iránt a miniszterelnök nagyon nehezen viseli, és már számos konfliktusa volt újságírókkal. Néhány esetben a parlamentben is annyira kihozták sodrából az ellenzék interpellációi, hogy durva kifejezésekkel, illetve gesztusokkal élt.

"A médiai egy faragatlan fickót csinált belőlem, s ezzel már nemigen tudok mit kezdeni" - jegyezte meg a politikus, elismerve: egyáltalán nincs jó viszonyban az újságírókkal és a médiával általában.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Intézményi, biztonsági és politikai szempontból is bizonytalan helyzetben veszi át Magyarország július 1-jén az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, de jól haladnak az előkészületek, és a váratlan helyzetek kezelésére is képesek lesznek - mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter egy háttérbeszélgetésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×