eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Közvetlenül tárgyalhatnak a tálib túszejtőkkel

Készek közvetlenül tárgyalni Dél-Korea Afganisztánban tartózkodó képviselőivel a 21 dél-koreait fogva tartó tálibok.

A tálib túszejtők szóvivője közölte: szavatolják a tárgyalóküldöttség tagjainak biztonságát, ha azok az általuk ellenőrzött területre érkeznek.

Kari Juszuf Ahmadi cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint néhány túszt pakisztáni határhoz közeli területre vittek volna.

A szóvivő cáfolta azokat a korábbi sajtóhíreket is, amelyek szerint a túszejtők hajlandóak lennének harmadik országban folytatni a megbeszéléseket, ha az ENSZ szavatolja biztonságukat.

Az afgán kormány képviselői egyelőre a közvetlen tárgyalások helyszínéről egyeztetnek a tálibokkal.

Közben az amerikai és afgán hatóságok megerősítették, hogy Dél-Korea hozzájárulása nélkül nem áll szándékukban katonai akciót kezdeni a túszok kiszabadítására.

Szöul korában többször is ellenezte a fegyveres erő alkalmazását, mert az veszélyeztetné a foglyul ejtett dél-koreaiak épségét.

Az Afganisztánban elrabolt 21 dél-koreai állampolgár humanitárius céllal érkezett az országba, az iszlamista fegyversek július 19-én rabolták el őket.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×