eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Keresik a túsztárgyalás helyszínét

Az afgán kormány és a dél-koreai túszokat fogva tartó tálibok keresik azt a helyszínt, ahol tárgyalhatnának a 21 fogoly szabadon engedéséről - közölte szombaton egy tartományi rendőrtiszt.

Gazni tartományban, ahol a túszokat ejtették, egy dél-koreai küldöttség tartózkodik, hogy közvetlen kapcsolatba lépjen az emberrablókkal.

Szöul ugyanakkor közölte, hogy határa van Dél-Korea cselekvési szabadságának, mert nincs befolyása arra, hogy teljesüljön a szélsőségeseknek az afgán börtönökben lévő felkelők szabadon engedésére vonatkozó követelése.

Ali Sah Ahmadzai, Gazni tartomány rendőrfőnöke kijelentette, hogy még nem választották ki a tárgyalások helyszínét, erről megbeszélések folynak. "A párbeszéd hívei vagyunk, ezt kívánja az ésszerű gondolkodás" - tette hozzá, megjegyezve: "Ha azonban a tálibok nem hajlandók a párbeszédre, ez azt jelenti, hogy nem kívánják a kérdést békésen rendezni".

A tálibok olyan területen szeretnének tárgyalni, amelyet ők maguk ellenőriznek, és kezeskednének a koreai tárgyalófelek biztonságáról. Máskülönben a felkelőknek az ENSZ garanciájára lenne szükségük arra, hogy ha a koreaiak a tálibok által ellenőrzött területen kívül akarnának tárgyalni.

Egy ENSZ-szóvivő Kabulban közölte: a világszervezet még nem kapott semmilyen felkérést arra, hogy segédkezzen a tárgyalások megrendezésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×