eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Azzal fenyegetnek minket, hogy megölnek"

Segítséget kért az afganisztáni tálibok fogságában lévő dél-koreai túszok egyike - vagy legalábbis egy nő, akit így állítottak be a tálibok - egy szombati telefonbeszélgetésben, amelyet a tálibok szervezésében az AFP hírügynökség tudósítójával folytatott.

"Azzal fenyegetnek minket, hogy megölnek" - mondta zokogva a tört angolsággal, máskor dari nyelven (Afganisztán hivatalos nyelvén) beszélő nő, "nagyon veszélyesnek" leírva fogva tartóit.

A túszejtők Szing Dzso Hinként mutatták be. A nő elmondása szerint a túszok többsége beteg, az elmúlt napokban sokat romlott az állapotuk. Õt magát elmondása szerint három túsztársával együtt tartják fogva, s nem tudja, a többiek életben vannak-e még.

Arra kérlelte az ENSZ főtitkárát, a dél-koreai Ban Ki Munt és XVI. Benedek pápát, hogy segítsenek a kiszabadulásukban és a dél-koreai kormányt, hogy szabadítsa ki őket. "Beszélniük kell a tálibokkal" - mondta.

A tálib fegyveresek két túszukat ölték meg azóta, hogy július 19-én Gazni tartományban elfogták a dél-koreai keresztény vallási közösséghez tartozó embereket. Fogolycserét követelnek Kabultól, amit az afganisztáni vezetők elutasítanak, nehogy döntésük precedenssé váljon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×