eur:
388.7
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Hivatalosan négy áldozata van eddig az amerikai hídkatasztrófának

Az Egyesült Államokban négy ember halálát erősítette meg a rendőrség, miután az este leszakadt egy autópályahíd Minneapolisban. Korábban a hatóságok még arról számoltak be, hogy legkevesebb kilencen haltak meg a katasztrófában. A sérültek száma a legutóbbi közlések szerint 60, közülük hat állapota válságos.

Az amerikai mentőalakulatok hajnalban folytatták a munkát; Jim Clark tűzoltó parancsnok azt mondta: az áldozatok száma növekedhet, mert a szerencsétlenség idején legalább 50 jármű volt a hídon.

Az amerikai parti őrség lezárta a Mississippi érintett szakaszát, ahol búvárok dolgoznak a vízben. Az amerikai belbiztonsági minisztérium szerint nem terrorcselekmény történt, de a katasztrófa okát még vizsgálják.

Az elmúlt hónapokban felújítási munkákat végeztek az 1967-ben épült hídon, amelynek állapotát utoljára tavaly ellenőrizte Minnesota állam közlekedési hatósága, de nem talált szerkezeti hibát.

"Azt hittem, halott vagyok"

Az amerikai médiumok sorra közlik a szerencsétlenség túlélőinek beszámolóit. Szavaikból kiderült: többen azt hitték, földrengés rázta meg a környéket, azt érzik; csak néhány pillanattal később jöttek rá, mi is történt valójában.

"Beletapostam a fékbe és láttam, hogy éppen előttem valami eltűnik. Aztán az autóm orral lefelé fordult, és lezuhantunk. Alig tudtam reagálni, ráléptem a fékpedálra, és imádkozni kezdtem, hogy ne bukjunk át. Mikor kiszálltam... láttam, hogy előttünk, alattunk megakadt egy autó, és egy másik éppen mellettünk" - mondta az egyik autós, Jamie Winegar.

Egy férfi csak annyit mondott: "Azt hittem, halott vagyok. Becsület szavamra, becsület szavamra azt hittem, hogy végem van."

További beszámolók, képek és videó itt!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×