eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Képmutatással és etikátlansággal vádolja Washingtont Fidel Castro

Képmutatással és etikátlansággal vádolta az Egyesült Államokat legújabb esszéjében Fidel Castro, Kuba lábadozó vezetője. Az amerikai kormány újra és újra elárulja a Függetlenségi Nyilatkozatot, így országa a világ zsarnokává vált - áll a vasárnap a Juventud Rebelde című kommunista ifjúsági lapban megjelent terjengős írásban.

"A szándékom az, hogy hétköznapi eseményeken keresztül megmutassam az Egyesült Államok kormányának zavaros tetteire jellemző mérhetetlen képmutatást és etikátlanságot" - írta Castro, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) dokumentumaira hivatkozva azt ecsetelve, az amerikai titkosszolgálat hogyan próbálta megmérgezni őt a kubai kormány egyik illetékesének a segítségével.

A szerző részletesen taglalta a 60-as évek elején Kubában történt eseményeket is, kijelentve, hogy az 1961-ben a Disznó-öbölben végrehajtott amerikai invázió - amelynek során amerikai kiképzést kapott Castro-ellenes egységek a kubai kormány megdöntésére indultak, de az akció kudarcba fulladt - katasztrófa volt az Egyesült Államok számára.

A cikk nyelvezete nagyban az idén 80 éves vezető egykori hosszú nyilvános beszédeinek stílusára emlékeztet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×