eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Új szafaricélpont vadászoknak: krokodilok

Ausztráliában ismét felvetődött az a terv, hogy engedélyezzék limitált számú krokodil kilövését a fizetős vadászoknak. A szafarikból befolyó pénzt az őslakos támogatására fordítanák.

A tervet, amelyet az Északi Terület kormánya dolgozott ki, 2005-ben elutasította a szövetségi kabinet. Az elképzelés szerint a vadászok évente 25 hüllőt lőhetnének ki, a bevételből pedig az elszegényedett helyi földtulajdonosokat segítenék.

A korábbi szövetségi környezetvédelmi miniszter, Ian Campbell úgy ítélte meg, hogy a szafarik engedélyezése rossz üzenet lenne a világ számára, ezért nem támogatta a javaslat elfogadását.

A tervet továbbra is szorgalmazó Északi Terület környezetvédelmi minisztere azt mondta, hogy személyesen járt közben jelenlegi szövetségi kollégájánál.

Marion Scrymgour azt mondta: a szövetségi kormány álláspontjának felülvizsgálatára kérte Malcolm Turnbullt, emlékeztetve arra, hogy a befolyó pénzt az őslakosok kapnák.

Malcolm Turnbull azt válaszolta, hogy nyilvános konzultációkat folytat majd az ügyben, mielőtt meghozza végleges döntését - közölte.

A környezetvédelmi miniszter megismételte álláspontját, hogy a vadászatból befolyó pénz növelheti a bennszülött földtulajdonosok és állattartók lehetőségeit.

Scrymgour egyben kritizálta a szövetségi kormány előző tárcavezetőjét, aki szerinte csak a területen kívüli érdekcsoportokkal tárgyalt, a helyi közösségeket azonban nem kereste fel.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×